Regulamin Prywatność Kontakt

JASNY PUNKT

PROJEKT

Jasny Punkt to projekt, pomagający lokalnym społecznościom zebrać środki i wszelką potrzebną pomoc, by wyposażyć miejsce niebezpieczne w konieczne aspekty. Mowa tutaj o nieoznakowanych przejściach, drogach które nigdy nie były wyposażone w przejścia dla pieszych, nieoznakowanych skrętach i wszystkich innych trudnych miejscach, w których bardzo łatwo o wypadek.

Projekt ma na celu:
  • Wspieranie budowy przejść dla pieszych.
  • Wspieranie budowy miejsca dobrze doświetlonych z punktu bezpieczeństwa drogowego.
  • Oznaczanie niebezpiecznych zakrętów.
  • Oznaczenie niebezpiecznych elementów na drodze, mowa tutaj o drzewach, słupach, znakach, kładkach i wszystkich tym, co może być ogniskiem zapalnym wypadku.
  • Oznaczanie punktów jako Jasny Punkt dla uświadamiania, że można miejsce niebezpieczne zmienić w przyjazne użytkownikowi szlaku komunikacyjnego.
  • Współpracowanie z instytucjami publicznymi w celu tworzenia projektów przejść, miejsc bezpiecznych oraz zbiórka potrzebnych środków.
  • Realizacja szeroko rozumianego bezpieczeństwa w obszarach szkolnych, hospitalizacyjnych oraz tam gdzie bezpieczeństwo jest ograniczone w zasobach ludzkich i finansowych.

DZIAŁAJ

RAZEM Z NAMI